A MEKDSZ vezetősége

Név: Török Máté

Munkakör: elnök

Végzettség: műszaki menedzser (mérnök-közgazdász), közlekedésmérnök

Az új évezred hajnalán, 2001-ben kerültem kapcsolatba a MEKDSZ-szel, amikor a veszprémi diákkörhöz csatlakoztam. Egyből megérintett az az őszinte, szolgáló és Krisztus-központú légkör, ami azóta is tapintható számomra, ha MEKDSZ-esek között vagyok. 16 évesen találkoztam az Úr Jézussal, az azóta eltelt időszakban sokféle közösségben megfordultam, de ezek egyike sem tudta felülmúlni a köztetek megélt nyitottság melletti ragaszkodást az Igéhez, szeretetet az igazságossággal és bölcs gondolkodást a kedvességgel karöltve. 

Dél-Budán élek feleségemmel, akit a MEKDSZ-nek köszönhetek, hiszen a diákkörben ismertem meg, és négy – már nem is olyan kicsi – gyermekemmel. Korábban pénzügyi területen dolgoztam, jelenleg Budapest közlekedésének fejlesztésével foglalkozom. Szívügyem az egészséges életvezetés, fizikai, anyagi, szellemi téren egyaránt. Voltam diákkörvezető és mentor is, a környezetvédelemmel foglalkozó Zöldképző egyik alapítója, szolgáló a győri IFES-konferencián. Láttam el pénzügyi vezetői feladatokat gyülekezetben és egy lakásszövetkezetben egyaránt, emellett munkahelyi környezetben is szereztem vezetői tapasztalatokat.

2020-ban kapcsolódtam be a vezetőség munkájába: a mindannyiunkat megviselő bezártság, majd gazdasági nehézségek időszakában segíthettem a MEKDSZ előrejutását és nagyon hálás vagyok, hogy az Úr megőrizte, sőt megerősítette ezt a missziós közösséget. 

Elnökként három fő területen szeretném erősíteni a MEKDSZ-t: 

 • Evangéliumi egység: fontos, hogy a MEKDSZ tisztán és hatékonyan működjön és elkötelezetten teljesítse a krisztusi küldetést. Nagy kincs a munkatársak és az önkéntesek csapata. Szeretném, ha még jobban meg tudnánk őket becsülni és világos stratégia mentén építenénk egy hiteles és a kor kihívásaira biblikus válaszokat adni tudó közösséget.

 • Nagyköveti és sejtcsoport-rendszer: hihetetlen értékes emberek tartoznak és tartoztak már korábban is a MEKDSZ-hez. Hiszem, hogy a MEKDSZ-es nem vész el, legfeljebb lemorzsolódik, ezért a szeniorok folyamatosan bővülő seregét szeretném még jobban egybegyűjteni, aktivizálni és a diákokkal összekötni. 

 • Fenntartható működés: a költségek észszerűsítése és az adakozói bázis megerősítése egyaránt fontos elemei az akadálytalan működésnek. Ha a járvány és a magas infláció idején is tudtunk anyagilag erősödni, akkor van arra reménységem, hogy a további kihívások közepette is talpon tudunk maradni. 

​A vezetőség további tagjai (2022–2023):

Diák vezetőségi tagok

 • Blaskó Krisztián
 • Habos Bernadett
 • Gulyás Ádám
 • Mike Ábel
 • Veres Dominika

Név: Blaskó Krisztián

Tanulmányok: gépészet-mechatronika mérnöktanár hallgató

Blaskó Krisztián Gábor vagyok, 26 éves, a Széchenyi Egyetemen vagyok gépészet-mechatronika szakos mérnöktanár hallgató. Van egy gépgyártástechnológiai technikusi és egy CNC gépkezelői OKJ-s végzettségem, letettem egy AutoCAD és egy Inventor vizsgát. A Grace Ministries alapítványnál tanultam lelki gondozást. A Csepeli Baptista Gyülekezetnek vagyok a tagja.

A MEKDSZ-nek szerintem két fontos célja van: mélyíteni a már keresztény tagok hitét és elérni a még nem keresztény embereket.

 

 

Név: Habos Bernadett

Tanulmányok: pszichológus hallgató

Habos Bernadettnek hívnak, de a legtöbben Dettiként ismernek. 23 éves vagyok, Budapesttől nem messze, Érden élek. Az ELTE szombathelyi campusán vagyok pszichológus hallgató és diákkörvezető, így az időm nagy részét Szombathelyen töltöm. Feltöltenek a csapatsportok, a természet és a mély beszélgetések.

2021-ben online csatlakoztam az ELTE BBK diákkörhöz, ezzel megkezdve közös utunkat a MEKDSZ-szel. Isten gondosan előkészített munkája gyümölcseként 2022 őszén diákkört plántáltam Szombathelyen.

A MEKDSZ táborokban kiscsoportos beszélgetések szervezéséért feleltem, illetve a Harmat könyvstandnál szolgáltam, amit nagyon élveztem, ugyanis a Harmat életvezetés témájában olvasott könyvei vezettek el a pszichológia szakig.

Leginkább struktúrákban szeretek gondolkodni és az emberi lélek működése mellett a szervezetpszichológia is foglalkoztat. Szívem egyik vágya, hogy tovább alakuljanak keresztény, szakmai közösségek a MEKDSZ-ben. Felfedezni, hogy minden egyes akadémiai szekció, minden egyes szakmai hivatás értékközvetítő csatornaként működhet az emberek felé.

 

 

 

Név: Gulyás Ádám

Tanulmányok: orvostanhallgató

Jelenleg hatodéves orvostanhallgató vagyok a Semmelweisen, amit élvezek, nagyon érdekes dolgokat lehet itt látni, hallani, vágni...
Kiskorom óta a Székesfehérvári Baptista Gyülekezetbe jártunk a családommal, ahol a gyülekezeti programokon szívesen vettem részt. Szüleim révén félig erdélyi és félig jász felmenőkkel büszkélkedhetek, ami a testvéreimet illeti, hárman vagyunk fiúk, én lennék a középső. Együtt vettünk
részt az ifialkalmakon, gyerektáborokban, később már segítőként, szervezőként is. Így jutott el hozzám Jézus szava és kezdte átformálni a világomat, ami azóta iszajlik. 

• Fontos számomra a teológiai, bibliai ismeretek elmélyítése;
• Ezen tudásanyag átültetése a gyakorlatba a mai világ kulturális közegébe.
• Lehetőséget adni a felekezetközi párbeszédre, kapcsolódásokra.
• Szívemen viselem a túrázós, szabadidős programokat (pl. Just Dance).

 

 

Név: Mike Ábel

Tanulmányok: programtervező informatikus hallgató

Mike Ábel vagyok, 23 éves erdélyi lelkészgyerek, az ELTE-n folytatott programtervező informatikusi tanulmányaim vége felé. Szinte minden érdekel, de amiben a leginkább elememben vagyok és élek, az a zene és a mély beszélgetések.

Az ELTE Lágymányosi diákkörnek vagyok a tagja, itt, illetve az Érdligeti Biblia Közösségben élem meg a hitem közösségi vonatkozásainak dandárját. 


A MEKDSZ számomra egy egyetemes apostolképző, amiben szeretjük egymást, ahogy Krisztus szeretett minket, és így Ő láthatóvá válik. Ennek nyomán aztán elveszettek megkerülnek, jó alapanyagok felépülnek, sebek gyógyulnak, küldetésekből elhívások lesznek, és Isten mindezekben gyönyörködik.

 

 

Név: Veres Dominika

Tanulmányok: mesterszakos közgazdász hallgató

Veres Dominika vagyok, a Miskolci Egyetemen tanulok Master of Business Administration szakon. Több dolog mellett, a zene játszik nagy szerepet az életemben. A szívemnek két legkedvesebb hangszer a gitár és a lant. A Miskolc-Szirmai Baptista gyülekezetnek vagyok tagja, ide járok gyermekkorom óta.

 

 

Szenior vezetőségi tagok

 • Baracskai Gábor
 • Morandini Kristóf
 • Simon Ilona
 • Wächter-Szili Orsolya

Név: Baracskai Gábor

Végzettség: szociális munkás

Gábor vagyok, 34 éves. Budapesten lakom. Szociális munkás/ Diakónus szakon végeztem a Károlin 2014-ben. Jelenleg már négy éve IT support ügyfélszolgálati munkatárs vagyok egy multinál.
A Külső-Üllői Úti Református Gyülekezetet (KÜLLŐ) tartom gyülekezeti otthonomnak négy éve. Itt vendéglátói és technikai szolgálatokba kapcsolódtam be.
Középiskolás koromtól kezdve rendszeresen több ifjúsági szervezet sokféle programján vettem részt (a MEKDSZ mellett többek között SDG, REFISZ, Csillagpont és Ifivezető képző alkalmain). A MEKDSZ-ben gyakran bekapcsolódtam kiscsoport vezetés szolgálatába.
Ha jól emlékszem 2012-ben, tehát pont tíz éve voltam először egy MEKDSZ által szervezett eseményen, egy téli táboron. Nagyon pozitív élmény volt. Úgy éreztem, hogy a hétvége tele volt élettel, kreativitással, nagyon jó tanításokkal/ előadásokkal. Onnantól kezdve rendszresen jártam MEKDSZ táborokra. Megfogott, hogy milyen jól együtt tudott működni többféle felekezetből kétszáznál is több ember Krisztust a legfőbb kapocsnak tartva. Ez nagyon üdítő élmény volt tudván, hogy máshol felekezeten belül vagy akár egy gyülekezeten belül is milyen mély ellentétek vagy közöny húzódik egyes csoportok között. Fülemben cseng a MEKDSZ-ben hallott „lényegben egység, a részletekben szabadság, mindenben szeretet” jelmondat.
Amit vezetőségi tagként hozzá tudnék tenni a szervezethez az részemről az együttgondolkodásra való nyitottság, iletve a sok – sok évnyi hitben járás és közösségekben forgolódás tapasztalatát. Érdekel, hogy belelássak jobban a MEKDSZ működésébe és remélem, hogy tudnék tenni valami azért, hogy még gördülékenyebben, rendezettebben tudjon működni Isten dicsőségére.


   

Név: Morandini Kristóf

Végzettség: földrajz-, informatikatanár

Budapesti vagyok, az ELTE-n földrajz- és informatika tanár szakon végeztem. 

Az egyetemen találkoztam a Mekdsz-szel, az ELTE IK-TTK-TáTK-os diákkörében. Az itt megélt élmények jelentősen formáltak, mint felnőtt keresztényt.Voltam diákkörvezető, majd teljes állású önkéntes a Mekdszben.Három évig voltam diákkörkapcsolati munkatárs (szilász).

Az elmúlt években estin lelkipásztori munkatárs szakon szereztem BA diplomát. Informatikusként dolgozom több mint tíz éve, jelenleg egy röntgengépet kezelő szoftvert fejlesztünk, amiben én tesztelőként veszek részt.

 

Név: Simon Ilona

Végzettség: matematikus

Matematikusként konferenciákon adódott lehetőségem a hit kapcsán eszmecseréket folytatni. Ebben tapasztalt kudarcaim nyomán és elhívásom alapján egyre többet olvastam, tanultam apologetikáról. Érthetetlen gondviselés ajándékoz meg időről időre, hogy erről előadhatok akár kreditekért is. Az apologetika mellett szívesen olvasok lélektani műveket és keresem, hogyan legyek jó fa, ami jó gyümölcseiről ismerhető fel.

Ámulatba ejt, hogy mindaz, amit az emberről, a természetről, a világegyetemről tudunk, milyen összhangot képez a keresztény üzenettel.
Egyetemista korom óta nagyon MEKDSZ-es vagyok, diákkört vezettem, a csoportomban lelki barátokra és feladatokra találtam, táborok lelkes résztvevője vagyok (jelenleg szenior-táborokban).

Név: Orsolya Wächter-Szili

Végzettség: angoltanár, fordító, tolmács

Egy (MEKDSZ-ben megtért) férfi felesége, két kisfiú anyukája, angoltanár, fordító, tolmács, egy Vas megyei faluból, bár budapesti vagyok.
A Sárvári Református Gyülekezetbe járunk (korábban a Gazdagréti Református Gyülekezet tagjaként házicsoportot vezettem, oda a MEKDSZ közvetett közreműködésével kerültem, egy pünkösdi gyülekezetben töltött gyermek- és zsenge ifjúkor után).

Szeretek: sétálni, utazni, jókat sütni-főzni, biciklizni, olvasni, írni, kávézni és beszélgetni.