A MEKDSZ munkatársai

​​​​

Név: Rab Fanni

Munkakör: főtitkár

Végzettség: magyar nyelv és irodalom - kommunikáció és médiatudomány

Isten Rabja vagyok, †nevem Fanni. Hogy ki vagyok én? Titok kibontakozásban. A barátaim (mind az élők, mind a holtak - ld. pl. Tolsztojt, Dosztojevszkijt, Szerb Antalt, Richard Rohrt, Babitsot, Radnótit, Nouwent, Tolkient és Visky Feri bácsit) talán többet tudnának mesélni rólam. Vagy épp Bonhoeffer verse, ismeritek?

2015 szeptembere óta utazótitkárként (kapcsolati munkatársként) dolgozom a MEKDSZ-nél. Jelenleg 3 vidéki és 6 budapesti diákkörért, e közösségek vezetőiért, valamint a MEKDSZ-táborok (Grund8, Téli Tábor 2019) szervezőcsapatáért tartozom felelősséggel. De voltam MEKDSZ-es diák, diákkörvezető, vezetőségi tag, Postit!-tartalomközlő és -szerkesztő, random önkéntes, tábori kisegítő, szeminárium- és műhelytartó etc.

Mindeközben ember maradtam, és ez a tervem/vágyam a jövőben is. Hálával megmaradni e kapott minőségben, teremtettségben, megajándékozottságban, és  olyasvalakivé érni közben, akit még alig-alig ismerek, akivé Isten formál. Kapcsolódásokban, „kreatívan és hitelesen” - ahogy a küldetésnyilatkozatunkban is szerepel, mert azt hiszem, ebben rejlik istenképűségünk.

Amikor a MEKDSZ-re gondolok, nem elsősorban egy institucionalizált dolog jut eszembe, hanem arcok. Emberek, személyek, jellemek, én, te, ő, mi, ti, ők. Hálás vagyok azért a kiváltságért, hogy tanúja lehetek, és magam is tapasztalhatom az Úr érintését általatok, veletek és bennetek.

Név: Tordai-Pordán Annasára

Munkakör: kapcsolati munkatárs

Végzettség: gyógytornászként végeztem a SOTE ETK-n, félállásban gyakorlom is ezt a hivatást

Kapcsolatom a MEKDSz-szel már gimnáziumi éveim alatt elkezdődött, Gyenis-Kátay Noémi hatására lelkesen jártam a Téli Táborokba, illetve a Mindenki téged keres projektet nagy ambíciókkal hoztam be az évfolyamomba (több-kevesebb sikerrel :/ ). Egyetemi éveim alatt a „nagymekdsz” számomra meghatározóbb volt, mint a diákkör (ebben szerepet játszik az is, hogy nem igazán szerettem az ETK-ra járni, más egyetemekről szívesebben találkoztam diákokkal). Leginkább a drámás, dicsőítős csapatban találkozhattatok velem, valamint 2020-tól másfél évig voltam szenior vezetőségi tag.

Reformátusságomat egyszerre mélyítette, nyitotta és színesítette és teszi ezt még a mai napig mind a MEKDSz közössége, mind katolikus férjemmel való szövetségünk. Hatalmas kincsesbányának és kihívásnak találom a diákkörökön és a nagymekdszen belül is a felekezetköziséget, ami gondozása iránt munkatársként már felelősséget érzek. Jelenleg két fővárosi diákkörért és vezetőikért felelek félállású munkatársként, valamint táborszervezésbe, egyéb programok szervezésébe segítek be.

Nagy vágyam, hogy az életet ne csak jól akarjam élni, hanem Istentől kapott örömmel betelve. Ilyen örömöt ad egy mélyre sikerült beszélgetés, egy jól sikerült kovászos kenyér, jó harmóniák és táncos ritmusok, amikor a kis unokatsóimmal játszunk vagy ha csendben figyelhetem a természetet.

 

 


Név: Nyúl Sára

Munkakör: kapcsolati munkatárs

Örökké meghatároz, hogy egy szerbiai lelkész 3. gyermeke vagyok és van hat testvérem. Néhány naptól kezdve az is, hogy megházasodtam (2019. október 5), van egy blogom, és Krisztust próbálom követni - több-kevesebb sikerrel. Húsbavágóan fontos az is, hogy egyetem alatt bekerültem egy szeretetközegbe, ahol lehettem ütött-kopott, mégis szeretőn-felemelt, és gyakorolhattam, hogy ugyanezzel az indulattal legyek mások felé. Ez volt nekem a MEKDSZ!

A „lenni (létezni) jó, és az Isten szeretettségének fedezékében élni jó, ezért onnan érdemes mit kiszivárogtatni, illatozni” élettapasztalatokat a diákkörözés hozta el nekem. Azóta is ennek ezer meg ezer arcát keresem a magam és mások életében!

A rámbízottak között kiemelten szeretnék ezzel a fürkésző és bátorító jelenléttel és hozzáállással lenni. Számítok arra, hogy a figyelem, kísérés, bátorítás, az Isten és a Lélek működései, titkai felszínre hozzák a diákokból azt, ami bennük van. A felekezetközi sokszínűség, az imádság, a közös gondolkodás, a találkozók és ütközőpontok egyaránt megteszik a magukét, az őszinte keresés, és az igazság keresésének fényében felragyoghat Krisztus!

Hívószavak, amikre felkapom a fejem: vacsora, vizuális kreativitás, írás, séta, beszélgetés, szép dolgok.

Egyébként gyógypedagógiát tanultam TA-PSZ szakirányokon az ELTE-n.


Név: Fülöp Levente János

Munkakör: kapcsolati munkatárs

A MEKDSZ-szel 2017 őszén kerültem kapcsolatba, másodéves egyetemistaként, amikor egy MEKDSZ-es diák kirakott egy Szabad Napok plakátot az egyik egyetemi Facebook csoportba. Felvettem vele a kapcsolatot, ő összekötött egy kapcsolati munkatárssal, és két hétre rá már röpültünk is a BeVezető hétvégére, ahol (újra) megalakult az ELTE Bölcsész Bibliakör.

Azóta voltam diákkörvezető, vezetőségi tag, táborszervező, Szabad Napok szervező, szeminárium- és műhelytartó, és 2020. szeptember 1-e óta kapcsolati munkatárs vagyok. Az egyetemi éveim alatt szerzett legjelentősebb barátságaim, élményeim és tapasztalataim nagyrésze a MEKDSZ-hez kötődik. Nagyon sokat jelentett számomra a diákkörvezetőtársaim, a MEKDSZ-es barátaim és a kapcsolati munkatárs támogatása, amikor rossz passzban voltam, ahogy az is, amikor együtt örülhettünk a jó dolgoknak. Munkatársként ugyanezt  szeretném megadni a diákkörvezetőknek és diákoknak, akikkel együtt dolgozom. Nálam magasra tették a lécet, remélem, meg tudom ugrani.

Egyébként falun nőttem fel, szeretem a természetet, az állatokat, a túrázást és sokféle sportot. Igazán otthon az erdőben érzem magam. Szenvedélyesen rajongok az irodalom, az angol és a lengyel nyelv iránt. Nagyon magukkal tudnak ragadni a történetek és a narratívák, ezért még úgy is képes vagyok élvezni egy filmet, hogy közben érzem, hogy gagyi. Szeretek új embereket megismerni és új barátokat szerezni, meg egyáltalán új dolgokat kipróbálni. Néha azt érzem, hogy túl sok mindent szeretek csinálni: még keresem a helyem az életben. De ahogy Vincent van Gogh írta egyszer öccsének (szabad fordításban): „Jó, ha az ember sok dolgot szeret, mert abban rejlik az igazi erő, és aki sokat szeret, az sokat tesz, és sok mindent el tud érni, és amit szeretetben csinál az ember, azt jól csinálja.”


Név: Gulyás Dávid

Munkakör: Irodavezető, főmunkatárs

Végzettség: Mentőtiszt (bsc), Egészségügyi menedzser (msc)

Számomra 3 kiemelkedő közösség van/volt az életemben, ahol nagyon sokat kaptam. Az első a család, a második a gyülekezetem, az ifim, és végül a harmadik a MEKDSZ. Utóbbival már egyetem előtt közvetett kapcsolatba kerültem Kis Zoli révén, aki még 17 éves korom körül a mentorom volt. Ő sokat mesélt a diákkörökről, a MEKDSZ-ről.

Eltelt pár év, Pécsre kerültem egyetemre, ott találkoztam a diákkörrel igazán. Az ifimből is jártak oda többen, így nem volt kérdés, hogy ott a helyem. Jó vezetőink voltak, így egy évig figyeltem, tanultam. A következő 2 évben diákkörvezető voltam, kezdetben több sikertelenséggel. A második félévtől tudtunk igazán csapat módjára működni, azok voltak a ,,régi-szép-idők". 2 év után továbbadtam a vezetést, még egy évig voltam diákkörös. 

Végzettségemet tekintve mentőtiszt vagyok, az egészségügy területén 2013 és 2019 között dolgoztam., kezdetben mentőápoló, majd mentőtiszt és mentésirányító. 2019-ben Egészségügyi menedzser mesterdiplomát szereztem. 

A MEKDSZ csapatát munkatársként 2017 ősz óta gazdagítom. 2020 nyaráig kapcsolati munkatársként, azóta pedig irodavezetőként.

Emellett közel 3 éve férj, és közel 1,5 éve egyszeres, 2 hete pedig kétszeres édesapa. Feleségemet a MEKDSZ-ben ismertem meg, a kisfiamat pedig itthon, kislányom megismerése még folyamatban van. :) Szabadidőmben szeretek túrázni, via ferratázni, olvasni, térképeket böngészni. A 4mhu önkénteseként pedig lelkes XCC szervező vagyok. 

2022.05.20. 

Név: Tatai Klára

Munkakör: lelkigondozó, gazdasági szakember

2010 óta vagyok számviteli-pénzügyi és gazdasági munkatárs a MEKDSZ-ben részmunkaidőben. Könyvelek, kimutatásokat, bevallásokat, beszámolókat, mérlegeket, eredménykimutatásokat, statisztikákat készítek és küldöm el a megfelelő hatóságokhoz szigorúan határidőn belül. :-) 
Feladatom még: bankszámlák, befektetések kezelése (szállítói számlák, bérjárulék és adókötelezettség pénzügyi teljesítése), pályázatok pénzügyi elszámolása. A bérszámfejtés, munkaszerződések készítése, munkatársak be- és kijelentésének törvény szerinti teljesítését végzem. Számok-törvények-határozatok-módosítások-állásfoglalások-táblázatok között élek és dolgozom, ez az eredeti szakmám.

DE, ez csak az egyik felem! :-)

A másik, aki a BTA-n végeztem teológusként, a SOTE-n mentálhigiénés szakemberként, a Magyar Pszichodráma Egyesület képzésében pedig bibliodráma- és pszichodráma vezetőként. Ennek kapcsán  is találkozhattok velem a táborok workshopjain, lelkigondozói és mentálhigiénés beszélgetéseken.

Elkötelezett híve vagyok az Isten-ismeret mellett az önismeretnek, mert vallom, hogy ezek nélkül nincs személyiségfejlődés!

Szeretem a jó kávét tejjel, tejhabbal, cukor nélkül és a jó étcsokoládét (70% fölött). :-)

Hálás vagyok Istennek, mert már nem „csak” édesanya, hanem már háromszoros ,,nagyi" is lehetek!