A MEKDSZ munkatársai

Név: Jambrik Levente
Munkakör: kapcsolati munkatárs
Végzettség: anglisztika mesterszakos bölcsész (nyelvész)

"Pár évvel ezelőtt történt az a csoda, hogy Isten egy MEKDSZ-diákkörben közel vont magához és a követésére hívott – engem, egy szinte vallásosan megrögzött ateistát. Letaglózott az a szeretet, amit ott kaptam a keresztényekről alkotott sztereotípiáimnak kicsit sem megfelelő tanulótársaimtól. Azt hiszem, azóta is ezt keresem: hogy hogyan lehet Isten csodálatos szeretetét valahogy megmutatni.

A MEKDSZ-ben Isten szeretete gyönyörű és különleges módon mutatkozik meg. A személyesség, a valóságosság és az Isten után való szomjazás minden diákkörben, táborban vagy beszélgetésben felütheti a fejét. Az egyetemi misszióban az a célunk, hogy minden diák megismerje Istent és azt a szeretetet, ami Ő.

Szeretem a természetet, meglátni a szépet és Istent a mindennapokban, újra és újra meghallgatni a kedvenc dalaimat, a hajnalba nyúló beszélgetéseket, az eső utáni föld illatát, a napfelkeltéket és a brit sorozatokat. Szeretek zenélni, olvasni, túrázni, falat mászni, szeretteimmel időt tölteni, hálás lenni.

Everything sad is going to come untrue.

Keress bátran a levi.mekdsz@gmail.com email-címen a hírlevéllel, a támogatói levéllel vagy a BeVezető Hétvégével kapcsolatban! 

 

Név: Nagy Gabriella

Munkakör: kapcsolati munkatárs

Végzettség: Pszichológus

Örök kétkedő, szünet nélküli gondolkodó, a kivitelezés mestere. Egyszerre a lelkesedés felhői felett szárnyaló álmodozó és a rideg, csupasz fölközeli valóság kéttalponállója. Az vagyok, akinek fáj a felfuvalkodottság, a hozzá nem értés és a megtört élet. Az vagyok, aki meg akar felelni, de tabukat is akar döntögetni. Az vagyok, aki továbbadni akar. Gondolatot, törődést, Életet.

A MEKDSZ számomra az a közeg, amiben a szabadság, az otthonosság és az igazságkeresés egyszerre ölt testet. 

Keress, ha érdekelnek a diákkörvezetés hogyanjai; ha bekapcsolódnál szervezési munkákba, podcast- vagy alkalmazásgyártásba; de akkor is, ha csak olyan valakire van szükséged, aki meghallgat. Itt megtalálsz: gabi.mekdsz@gmail.com

 

Név: Szalai Lídia

Munkakör: irodai- és kommunikációs munkatárs

Végzettség: szociológia

Még egyetemi éveim legelején ismerkedtem meg a MEKDSZ-el, ezzel a nyitott, befogadó, intelligens társasággal.

Azóta sokfelé vitt az élet, de valamilyen formában mindig is az életem része maradt ez a közösség. Jelenleg kifejezetten központi helyen van, hiszen munkatárs lettem. Örömmel látom a diákok újabb generációját, akik azzal a számomra is ismerős lelkesedéssel vannak jelen keresztényként az egyetemeken.
Szociológiát tanultam a Corvinus Egyetemen, ahol többek között a társadalom hálóival foglalkozhattam. Most a MEKDSZ hálóját szövögetem inspiráló munkatársaimmal, reményem szerint Isten dicsőségére.

 

 

Név: Nyúl Sára

Munkakör: Főmunkatárs

Végzettség: gyógypedagógia

Életem egyik legszebb ajándéka, hogy időnként láthatom, hogyan munkálkodik Isten mások életében, diákokéban, MEKDSZ-önkéntesekében, a munkatársak életében. 

Örökké meghatároz, hogy Szerbiába születtem, egy baptista lelkész családba, hat testvéremmel együtt. Néhány éve az is, hogy megházasodtam, hogy Budapest XIII. kerülete lett az otthonommá és nem elhanyagolható tényező az sem, hogy tanulmányaim során, a Bárczis diákkörben átélhettem milyen a szeretetből és kegyelemből élés.

Szeretem a szépet, az angolkerteket, a vacsorákat és a történeteket.

Keress a nyul.sara@mekdsz.hu-n : Ha diákkört szeretnél alapítani, önkénteskednél nálunk (önkéntes kapcsolattartó, közösségi oldal szerkesztés, MEKDSZ-kórus, BeVezető hétvégén adnál elő) 

Név: Rab Fanni

Munkakör: Főtitkár

Végzettség: magyar alapszakos bölcsész, logoterápiás szemléletű életvezetési tanácsadó

Isten Rabja vagyok, †nevem Fanni.

Életem tőkesúlya Istenünk szentháromságos szeretete, az ebben való egyidejű zsizsgés és megnyugvás, tanulom a Szentháromsággal és a teremtett világgal folytatott dinamikus táncot, és azt, hogyan valósul meg az életemben szépen, igazként és jól, felelősen és elköteleződéssel, hogy kapcsolódásra és alkotásra születtünk.

Ez az érdeklődésemben, szakmai beállítódásomban 3 vonulatként jelenik meg: folyamatok átlátása, menedzselése - vezetés; emberek kísérése, jól szeretése - tanácsadás; teremtésre, újjáteremtésre szóló elhívásunk képes beszéde - írásművészet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 2015 szeptembere óta dolgozom itt, a MEKDSZ-nél, 2,5 éve a Diákszövetség 'CEO'-jaként, operatív vezetőjeként, valamint hogy értelemközpontú személyiségfejlesztőként végeztem 2020 januárjában.

Amikor a MEKDSZ-re gondolok, nem elsősorban egy institucionalizált dolog jut eszembe, hanem arcok. Emberek, személyek, jellemek, én, te, ő, mi, ti, ők. Hálás vagyok azért a kiváltságért, hogy tanúja lehetek, és magam is tapasztalhatom az Úr érintését általatok, veletek és bennetek.

 

2020 őszétől újraindult a korábban "szilász-rendszer" névre hallgató önkéntes rendszer, amiben korábbi diákjaink vállalnak 1 évre önkéntesen egy diákkörrel való kapcsolattartást.

2023/2024 Önkéntes munkatársai: Lovász Péter, Csapó Alexandra, Dr. Laky-Petrik Boglárka, Tarr Hanna Borbála

Önkénteseink februártól!

Név: Fűke Gréti és Tamássy Bglárka

Munkakör: Önkéntes

Gréti:
A Mekdsz egyértelműen a legjobb dolog, ami az egyetemista éveimmel történhetett. Elsőévesként kerültem diákkörbe, és már az első néhány alkalmon, majd az első táboromban teljesen beszippantott az, ahogyan itt csillognak a szemek  meg persze Az, Akire nézve csillognak. Ami a címkéimet illeti, pedagógusgyerek vagyok lassan formálódó saját pedagógusidentitással, kérdezni és hallgatni tanuló bölcsész, illetve a lelkészgyerekek táborát is erősítem a Mekdsz-ben (és azon kívül). Szeretem a színházat, a vízidisznókat, a Jóbarátokat, a tejeskávét és a hosszú öleléseket.

Bogi:
Szeretem, ha egy szomorkás, esős idő után a Nap végigsimít az arcomon. Szeretek emberekkel átélni pillanatokat, amiket aztán csak mi fogunk érteni teljesen úgy, ahogy volt, hiszen átadni nem lehet tökéletesen. Szeretek vendégül látni, és megérint, ha gondoskodóan fogadnak be az emberek az otthonukba. Szeretem az apró figyelmességeket és a hosszú baráti öleléseket. Szeretek mindent előre megtervezni, de szeretek spontán barangolva felfedezni egy egy számomra új helyet. Szeretem, amikor egy beszélgetésben rácsodálkozhatok Isten alkotó keze munkájára mások életében. Szeretem, hogy ahhoz, hogy igazán megismerjük egymást, hosszú beszélgetések vezetnek, és hogy Istennel is ilyen folyamatban mélyülhet el a kapcsolatunk. Szeretem, hogy a Mekdsz ilyen kapcsolódási felület lehet. Hogy Isten megérintett általa, és most itt lehetek. És hálás vagyok, hogy részese lehetek valami tőlem sokkal nagyobbnak.