A MEKDSZ munkatársai

Név: Jambrik Levente
Munkakör: kapcsolati munkatárs
Végzettség: anglisztika mesterszakos bölcsész (nyelvész)

"Pár évvel ezelőtt történt az a csoda, hogy Isten egy MEKDSZ-diákkörben közel vont magához és a követésére hívott – engem, egy szinte vallásosan megrögzött ateistát. Letaglózott az a szeretet, amit ott kaptam a keresztényekről alkotott sztereotípiáimnak kicsit sem megfelelő tanulótársaimtól. Azt hiszem, azóta is ezt keresem: hogy hogyan lehet Isten csodálatos szeretetét valahogy megmutatni.

A MEKDSZ-ben Isten szeretete gyönyörű és különleges módon mutatkozik meg. A személyesség, a valóságosság és az Isten után való szomjazás minden diákkörben, táborban vagy beszélgetésben felütheti a fejét. Az egyetemi misszióban az a célunk, hogy minden diák megismerje Istent és azt a szeretetet, ami Ő.

Szeretem a természetet, meglátni a szépet és Istent a mindennapokban, újra és újra meghallgatni a kedvenc dalaimat, a hajnalba nyúló beszélgetéseket, az eső utáni föld illatát, a napfelkeltéket és a brit sorozatokat. Szeretek zenélni, olvasni, túrázni, falat mászni, szeretteimmel időt tölteni, hálás lenni.

Everything sad is going to come untrue.

Keress bátran a levi.mekdsz@gmail.com email-címen a hírlevéllel, a támogatói levéllel vagy a BeVezető Hétvégével kapcsolatban! 

 

Név: Nagy Gabriella

Munkakör: kapcsolati munkatárs

Végzettség: Pszichológia MA (folyamatban)

Négy lány közül a legkisebb vagyok, jelenleg négyszeres nagynéni, kicsit több, mint négy évnyi pszichológiatananyag ismerője/ismerőse. Mi vagyok még? Baptista. Kreatív, de praktikus és realista. Makacs – de ezt nem igazán bánom. Vegán. Hogy milyen vagyok? Nos, rengeteg minden érdekel, de egyelőre semmi sem annyira, hogy a szakértőjévé váljak. Soha nem nézem meg a filmek trailerét, szeretem a meglepetéseket. Félek a rágcsálóktól. Nem kávézom. Ha megtetszik egy zene, a végtelenségig tudom hallgatni. Szeretek főzni, beszélni, írni és szerepelni. Víziszonyom van. A kocsik rendszámából néha értelmes szavakat alkotok. Séta közben felfelé is nézek, így a sarokerkélyeket és a homlokzatokat is szemügyre tudom venni. A napsütés megvidámít.

Miért vagyok itt? Az egyetem másodévében csapódtam a kollégium Mekdsz-es arcaihoz, akik hamar diákkörvezetővé avanzsáltak engem is. A csöppnyi közösségünkből szuper csapat vált, és a szolgatársaimat barátaimnak mondhatom. A Mekdsz idén szeptembertől még nagyobb részét teszi ki az életemnek, fő feladatomat itt a gyöngyhalászat jelenti. No, nem ám szó szerint! Szeretném, hogy a tucatnyi, legkülönfélébb tehetséggel megáldott kincsemberek itt a felszínre kerüljenek, csillogjanak és egymás szépségét is felismerve egy értékes gyöngysort alkossanak. Azért kár, hogy víziszonyom van…

 

Név: Szalai Lídia

Munkakör: irodai- és kommunikációs munkatárs

Végzettség: szociológia

Még egyetemi éveim legelején ismerkedtem meg a MEKDSZ-el, ezzel a nyitott, befogadó, intelligens társasággal.

Azóta sokfelé vitt az élet, de valamilyen formában mindig is az életem része maradt ez a közösség. Jelenleg kifejezetten központi helyen van, hiszen munkatárs lettem. Örömmel látom a diákok újabb generációját, akik azzal a számomra is ismerős lelkesedéssel vannak jelen keresztényként az egyetemeken.
Szociológiát tanultam a Corvinus Egyetemen, ahol többek között a társadalom hálóival foglalkozhattam. Most a MEKDSZ hálóját szövögetem inspiráló munkatársaimmal, reményem szerint Isten dicsőségére.

 

 

Név: Nyúl Sára

Munkakör: Főmunkatárs

Végzettség: gyógypedagógia

Életem egyik legszebb ajándéka, hogy időnként láthatom, hogyan munkálkodik Isten mások életében, diákokéban, MEKDSZ-önkéntesekében, a munkatársak életében. 

Örökké meghatároz, hogy Szerbiába születtem, egy baptista lelkész családba, hat testvéremmel együtt. Néhány éve az is, hogy megházasodtam, hogy Budapest XIII. kerülete lett az otthonommá és nem elhanyagolható tényező az sem, hogy tanulmányaim során, a Bárczis diákkörben átélhettem milyen a szeretetből és kegyelemből élés.

Szeretem a szépet, az angolkerteket, a vacsorákat és a történeteket.

Keress a nyul.sara@mekdsz.hu-n : Ha diákkört szeretnél alapítani, önkénteskednél nálunk (önkéntes kapcsolattartó, közösségi oldal szerkesztés, MEKDSZ-kórus, BeVezető hétvégén adnál elő)

Név: Rab Fanni

Munkakör: Főtitkár

Végzettség: magyar alapszakos bölcsész, logoterápiás szemléletű életvezetési tanácsadó

Isten Rabja vagyok, †nevem Fanni.

Életem tőkesúlya Istenünk szentháromságos szeretete, az ebben való egyidejű zsizsgés és megnyugvás, tanulom a Szentháromsággal és a teremtett világgal folytatott dinamikus táncot, és azt, hogyan valósul meg az életemben szépen, igazként és jól, felelősen és elköteleződéssel, hogy kapcsolódásra és alkotásra születtünk.

Ez az érdeklődésemben, szakmai beállítódásomban 3 vonulatként jelenik meg: folyamatok átlátása, menedzselése - vezetés; emberek kísérése, jól szeretése - tanácsadás; teremtésre, újjáteremtésre szóló elhívásunk képes beszéde - írásművészet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 2015 szeptembere óta dolgozom itt, a MEKDSZ-nél, 2,5 éve a Diákszövetség 'CEO'-jaként, operatív vezetőjeként, valamint hogy értelemközpontú személyiségfejlesztőként végeztem 2020 januárjában.

Amikor a MEKDSZ-re gondolok, nem elsősorban egy institucionalizált dolog jut eszembe, hanem arcok. Emberek, személyek, jellemek, én, te, ő, mi, ti, ők. Hálás vagyok azért a kiváltságért, hogy tanúja lehetek, és magam is tapasztalhatom az Úr érintését általatok, veletek és bennetek.

 

2020 őszétől újraindult a korábban "szilász-rendszer" névre hallgató önkéntes rendszer, amiben korábbi diákjaink vállalnak 1 évre önkéntesen egy diákkörrel való kapcsolattartást.

Ismerjétek meg az öcsiket - Önkéntes kapCsoltaI munkatársakat!

Név: Schnaider Orsolya

Munkakör: Önkéntes kapcsolati munkatárs

Végzettség: pszichológus

Iskolapszichológusként dolgozom, amely jelenleg napjaim nagyrészét kiteszi. Emellett szeretem a klasszikus zenét és az improvizatív darabokat, 8 éves korom óta fuvolázok. Szeretem a természetet járni minden évszakban, fotózni, gyönyörködni benne. Szeretem a mély beszélgetéseket, bizalmi kapcsolódásokat. 

Isten már egész korán közelhozta a szívemhez a keresztények egysége iránti vágyat, mert családi okokból több felekezet alkalmaira is jártunk. Ez bennem sok feszültséget okozott egy ideig. Majd eljutottam 2017-ben az első MEKDSZ Téli táboromba, ahol nagyon felszabadító volt a keresztény testvérek közti egység. Ezután pár társammal együtt egyetemünkön alapítottunk egy diákkört, aminek 2018 júniusáig egyik vezetője voltam. 

Kapcsolati munkatársként remélem, hogy eddigi tapasztalataimmal tudom segíteni majd a diákkörvezetőket az előttük álló utakon.