SzeniorHétvége 2018: Igazság vs. szeretet?

Időpont:

Május 25-27, péntektől vasárnapig

Helyszín:

Helyszín : SDG Családi Hotel és Konferencia-központ, 
8624 Balatonszárszó, Csárda utca 41

Recepció tel: 06-20-289-1904

Főelőadó:
Schauermann Tamás

Facebook esemény:

itt

Megközelítés: 

  • Vonattal, majd gyalog : Vasútállomástól 12 perc az SGD: 

Kocsival: GPS koordináták: N 46.833583 - E 17.840059

Telekocsi táblázat: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ugi-dhtgnSdM7XAwEZa8PpxiprK3HSc7pR1RMr8J3KU/edit#gid=1232621348

Ha nem érkeznétek meg a pénteki vacsorára, kérlek jelezzétek nekünk: tengelicposta@gmail.com

A pénteki szállást este 22:00-ig tudják a recepciósok nektek átadni, ha utána tudtok csak érkezni, ezt is jelezzétek!

Ne feledd: ima, törölköző, társasjáték/hangszer, adomány/kávé/könyv/borravaló, fürdőruha, esernyő, szúnyogriasztó, ima ;)

Időjárás: 20-28 C, zápor-zivatar előfordulhat

Program:

 

Szemináriumok:

1. Harcosok klubja - Mármarosi András: régi MEKDSZ-es, jelenleg magasabb beosztású vezető egy nemzetközi könyvvizsgáló és gazdasági tanácsadó vállalatnál 

Ezen a szemináriumon Mózes, Dávid, Pál és Péter egy-egy élethelyzetén keresztül vizsgáljuk meg, milyen küzdelmekben kell helytállnia a keresztény férfinak.

2. Bennünk nő a nő: Női spiritualitás, női utak, női szerepek - Dr. Varga Gyöngyi evangélikus lelkész, biblikus teológus, teológiai tanár, kontextuális lelkigondozó, a Magyarországi Teológusnők Ökumenikus Egyesületének tagja
A szeminárium keretén belül arra keresünk válaszokat, hogy miként élhetünk hálásabban, lelkesebben és boldogabban nőként. 
A keresztény közösségekben sokkal több a nő, mint a férfi, és egyre nő az aktív, elkötelezett szolgálattévők száma is. 
Mégis: a keresztény teológia alapvetően a két évezredes férfinyelvet használja, gyakran a patriarchális látásmódot közvetíti. 
Hogyan fedezhetjük föl mégis a teológiai női arcát - és ezzel együtt Isten nőies arcát? Hogyan találhatunk rá a keresztény lelkiség hozzánk közelálló forrásaira?
Ez alatt a két óra alatt interaktív módon osztjuk meg egymással tapasztalatainkat, és így együtt éljük át, hogy nőhet bennünk a nő. 

3. A kiégésről: - Gajdátsy Péter:  Dr. Gajdátsy Péter Ákos vagyok, férj, mérnök, mentálhigiénés szakember, és coach. Jelenleg segédlelkész és Tapolyai Emőke munkatársa.

A szeminárium célja, hogy képet kapjunk arról, hogy mi is az a kiégés, hogyan lehet megelőzni, illetve, ha már benne vagyunk, hogyan lehet kezelni. Ezért szó lesz majd a kiégés különböző fajtáiról, és megnézzük, hogy milyen környezeti, vagy éppen milyen belső, lelki tényezők vezethetnek kiégéshez. Beszélni fogunk a tünetekről, hogy miként ismerhetjük fel a kiégés jeleit. Majd végül megvizsgáljuk, hogy milyen módon tudunk védekezni ellene, vagy éppen helyreállni belőle."

4. Szöllősi István Sándor (SZIS) evangélikus lelkész:  Hármas konfliktus

Az ellenségem ellensége… Adott három probléma: én, te, ő – más célokkal. Ha hárman egy csapat vagyunk, akkor minden egyszerűbbnek tűnik. Ha van másik csapat is, akkor ismét más-más célok formálódnak: mi, ti, ők. A különböző célok pedig újabb szintre emelik az egyéni problémákat: valós konfliktusok születnek. A probléma, a konfliktus magától is megterem. A megoldásért ellenben mindig dolgozni kell – egyénileg is és közösen is. A megoldáshoz vezető úton döntéseket kell hozni, gyakran az igazság és a szeretet között. Olyan ez, mint amikor az értelem és az érzelem küzdenének egymással bennünk. Ezen a szemináriumon semmiféle előadást nem hallhatsz. Látványos élményeket sem vihetsz magaddal. Ez a szeminárium egy más fajta tapasztalatot adhat Neked, Kedves Táborozó. Mélyen magadból, mélyen másokból…
Szeretettel vár: SzIS

5. Papa, mama, gyerekek – a keresztény család
Varga György és Anikó - Mindketten egyetemista korunkban tértünk meg, éveken keresztül a Timóteus Társaság munkatársaiként magunk is egyetemisták között szolgáltunk. Lelkipásztorként az Érdligeti Biblia Közösség, baptista gyülekezetben szolgálok 15 éve, mellette pedig a Magyarországi Baptista Egyház Családi Szolgálatának vezetője voltam tíz évig. Anikó évek a Baptista Női Missziót vezeti. 31 éve vagyunk házasok, négy gyermekünk közül a három fiúnk már felnőtt, kislányok most készül középiskolába. Életünk legjelentősebb kihívása és öröme a házasságunk építése, és gyermekeink felnevelése.

A szemináriumon áttekintjük a bibliai családmodell legalapvetőbb szerepeit és felelősségeit. A lehetőségekhez mérten interaktív formában foglalkozunk a lelki erőforrással, a házassági kapcsolat alapműveleteivel, a gyermekekről való gondolkodással, a gyereknevelés néhány praktikus elemével. Ambiciózus terv, mint ahogy családban élni is az! Igyekszünk az idő adta keretek között egy átfogó, praktikus megértést és modellt átadni, sok személyes tapasztalattal fűszerezve.


Házirend

Házirend
A Magyar Református Egyház legnagyobb Konferencia Központjának létrejöttéhez nagymértékben hozzájárult sok Atyafi imádsága, fizikai-szellemi munkája és anyagi áldozata. Kötelességünk mindezt megóvni és megőrizni a következő generációknak. Ezért kérjük Igénybevevő együttműködését az alábbiak szerint. „Azonban minden illendően és rendben történjék.” (1Kor 14,40)
A Szállásfoglalási Szerződés ide vonatkozó pontjának megfelelően Igénybevevő a szállás használatának alábbi szabályainak betartására kötelezettséget vállal, valamint ezeket résztvevőivel is betartatja:
1. Igénybevevő az érkezés napján az esetleges hibákat és hiányosságokat (eszközök, szobák, termek, stb.) Szolgáltatónak jelezze. Ezt követően feltárt hibákért Igénybevevő felel.
2. A szállás és a konferencia terem, az érkezés napján 16 órától foglalható el.
3. A regisztrációról Igénybevevő és Szolgáltató közösen gondoskodnak, az átadott karszalagot kérjük, az alka-lom végéig viselni szíveskedjenek. A bejelentő lap kitöltése, mindenki számára kötelező!
4. Nyitvatartási idők:
a. Recepció és autós kijárat (nagykapu): 8:00 – 20:00-ig (ezen kívüli közlekedéshez parkolás az utcán)
b. Konferenciaépület, kávézó és szabadtéri színpad: 8:00 – 22:00-ig
i. Amennyiben Igénybevevő az alkoholfogyasztást korlátozni kívánja, úgy azt a Recepción kell írásban jeleznie, megadva az érintett résztvevők körét.
ii. Szabadtéri színpadon a max. hangerő 45 dB
c. Személybejáró (kiskapu): 0:00 – 24:00-ig
d. Étterem: az étkezések pontos időpontja a szállásfoglalási megállapodás szerint
e. A kültéri harang és a sportpálya használható: 8:00 – 21:00-ig
5. Étkezés:
a. Az étterem önkiszolgáló jelleggel működik:
i. Az ételekből mindenki magának szedhet
ii. Az étkezés végeztével kérjük, a koszos eszközöket tegyék a kijelölt helyre
b. Érkezés napján, az esetlegesen később érkező vendégek étkezése, a vacsora végeztét követő max. 1 óráig lehetséges
6. A távozás napján:
a. A szobákat 09:00 óráig kérjük elhagyni és a szobakulcsokat leadni
b. Megkérjük, a vendégek legyenek szívesek az ágyneműt a távozás napján húzzák le
c. Amennyiben az érkezés napján Igénybevevő jelezte, úgy Szolgáltató a távozás napján 14 óráig a csomagoknak helyet biztosít.
7. Kérjük az Igénybevevő minden tagját, hogy a tábor ideje alatt kiemelten figyeljenek a konferencia központ egészének (szobák, termek, berendezések, stb.) épségére!
8. Szolgáltató a távozás vagy azt követő napon jogosult az esetleges hibákat és hiányosságokat Igénybevevő-nek jelezni, melynek anyagi terhe az Igénybevevőt terheli.
9. A szállodai szobákban a Wifi hálózat és a TV szolgáltatás korlátozására, csak a telt házas csoportok esetén van lehetőség
10. Dohányzás kizárólag a kijelölt dohányzóhelyen lehetséges
11. Minden épület minden termében automatikus füstérzékelők vannak felszerelve, ezért nyílt láng használata az épületekben tilos.
12. Higiéniai okokból a szobákban kérjük az étkezés mellőzését
13. Kérjük a vendégeket, hogy a konferencia termekbe ételt és italt ne vigyenek be! Amennyiben ez nem teljesül, Szolgáltató jogosult a teljes tisztítás költségeit kiszámlázni Igénybevevőnek.
14. A Konferenciaközpont háziállatot nem foga