MEKDSZ-ünnep

 

Kedves barátaink!

Szeretettel hívunk, várunk titeket a MEKDSZ történelem és életérzés újraélésére, az újraalakulás 30. évfordulóján június 10-én egy a nagy találkozásra, a MEKDSZ - ünnepre!

Minden kisebb és nagyobb közösségnek vannak ünnepeik,  ahol mérföldköveket, évfordulókat ülnek. A MEKDSZ-nek talán mé eggyel fontosabb, mint más közösségeknek egy ehhez hasonló alkalmat megszervezni. Mert kik is alkotják közösségünket?

Elődök, akiket talán nem is ismerünk, de munkásságuk nyomán felépült struktúrákat, szokásokat gyakorlunk. Önkéntesek és munkatársak, akik az idejükkel és szaktudásukkal segítik a munkát. Akikért létrejött ez a szövetség, a diákok! Akik fedezik a missziót, a támogatók. Partnerek, akik kísérnek és hozzáadnak a fejlődéshez. Gyülekezetek, akiknek segítjük a munkáját. Ez rengeteg látható és láthatatlan szál, ami a MEKDSZ szövetét gazdagítja.

A diákélet és a felekezetköziség sajátossága révén az egész egy pulzáló, változatos közeg, ami gyorsan változik, és szinte állandóan megújul. Ez egyszerre kiváltság és kihívás. Ezzel a különleges együttessel az a küldetése a MEKDSZ-nek, hogy sokaknak, sokféle módon elmondja és képviselje:

Krisztus egyetemes!

Idén együtt is ránézhetünk, és rácsodálkozhatunk arra, hogy milyenek voltunk és vagyunk közösségként.

Ennek segítségére lehet az interaktív MEKDSZ történelmi folyosó, a kávéház, az egész napon átívelő játék, a dicsőítés, minden színpadról elhangzott szó, az ebéd és a tábori napokra emlékeztető műhelyek. Ezek között lesz ima, alkotás, dráma, "régmúlt" kibeszélő, bibliatanulmányozás.


 Regisztráció

Jelentkezésetek ezen a  linken élesíthetitek! 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az ebéd ára 1000 Ft. A helyszín a Kálvin tér és a Corvin-negyed vonzás körében van, így aki máshol ebédelne, az is tud válogatni az éttermek között. Az ünnepi nyitva tartás miatt, lehet hogy korlátozottabbak a lehetőségek, mint egyébként, ezt vegyétel figyelembe.

Aki szeretne hozzájárnulni az esemény létrejöttéhez megteheti azzal, hogy támogatói jegyet vásárol, melynek összege 3000 Ft. Minden segítségért hálásak vagyunk!


Program

A nap összeállításának fókuszául a találkozásokat tettük meg, így bár minden szeretettel vár és érted készült, légy szabad arra, hogy csak beszélgess egy régi jó baráttal, ha az szolgálna számodra igazi ünnepül.

Reggel 9.00 - 17.00-ig van regisztráció. Így, ha csak egy-két órára tudsz csatlakozni, akkor is fog valaki üdvözölni, útba igazítani a bejáratnál.

Az első blokk végéig a gyerekek számára is van program. Szeretettel várjuk őket is!

 

 Játékos est!

Ez a MEKDSZ-ünnep frontális ajándékozó része. Képzeld el, ahogy a MEKDSZ, azaz mi mindannyian, akik ott vagyunk és akik nem, kibontjuk, amit tőled kapunk, aki/ami tulajdonképpen Te magad vagy, vagy belőled egy darab. Szerkezetileg Játékos est, színvonalban Morzsaszedegetés (és akkor most mindenki arra gondol, amire akar - nemzedékenként más és más lehetett mindkettő ;) A lényeg, ÖSSZESEN 60 perc áll rendelkezésünkre a nap végén, amikor meglepheted/diákköröddel, barátaiddal meglephetitek a MEKDSZ-t egy max. 5 perces ötlettel/performansszal/meséléssel. Nem szeretnénk, hogy juharszirupos legyen, de azt se, hogy tanítós vagy épp bilidalos. Inkább ezek egészséges egyensúlya :) Kérünk, ennek szellemében jelentkezz! A mikorról, hogyanról visszajelzünk. Jó készülődést :)

J E L E N T K E Z E M