Dr. Hélisz Katalin

kati 1j cropped

Kapcsolatom a MEKDSZ-szel az 1989-es hivatalos újjáalakulást megelőző évben kezdődött Bölcsészkörösként, voltam diákkörvezető, vezetőségi tag, önkéntes lelkigondozó, és 2007-től vagyok munkatárs. Feladatom a lelkigondozói beszélgetések mellett a MEKDSZ Lelkigondozói Szolgálat kiépítése, majd fokozatos bővítése volt. Aztán a növekedés újabb növekedést hozott, mert az élet életet fakaszt - ez a természete! :)

Szeretek embereket meghallgatni, ott legbelül, mert mély meggyőződésem és tapasztalatom, hogy Isten mindannyiunkat egyetlenszerinek és rendkívül értékesnek teremtett, akkor is, ha ezt talán senki sem tükrözi felénk. A lelkigondozás valójában egy olyan folyamat, ami által hazatalálunk igazi önmagunkhoz, Istenhez, és ezáltal a többiekhez. Kiváltság belelátnom az emberi lélek sokszínűségébe és oda, ahol mindannyiunkban felsajdul a vágy a feltétlen szeretet és a biztonság, a megbecsültség és a bizalom után. És kiváltság végigjárnom az utat másokkal, míg megsejtik, hogy ezek az elemi vágyak - melyek nélkül nem ember az ember - sehonnan máshonnan nem fakadhatnak csakis Isten végleten szeretetéből.

Szakmai háttér:

1994 -1996 Egyéni, pár- és családterápiás keresztény lelkigondozó (Caretaker’s Pasztorálpszichológiai Központ, Vancouver, Kanada)

1995 – 1997 Pasztorál-pszichológiai gyakornok (Burnaby Keresztény Lelkigondozói Központ, Vancouver, Kanada)

2003 – 2005 Mentálhigiénés szakember (Debreceni Egyetem Pszichológia Tanszék)

2012-től az Ignáci Lelkiségi Központ munkatársaként a kétéves Lelkivezető és lelkigyakorlat kísérő képzés mentor-képzője

2015-től a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Pasztorális tanácsadó és szervezetfejlesztő mesterképzésének oktatója

2015-től a Magyar Pásztorálpszichológiai Társaság pártoló tagja

Elérhetőség:

helisz.kati@mekdsz.hu; 0627-393-881 (Ha nem venném fel, kérlek, hagyj üzenetet.)

Helyszín:

Szerdánként: MEKDSZ iroda, Budapest, 1111, Kende u. 7, III. em.

Kéthetente péntekenként: Kiáltás az Életért Egyesület irodája, Budapest, 1056, Nagymező u. 49, I. em. (50-es kapucsengő)