Fejlődj-Tovább - integrált műhely 2020 TAVASZ - KÉSŐBB INDUL!

Tekintettel a járványügyi helyzetre, a képzés később indul, a jelentkezésre még mindig van lehetőség. Információ a tataiklara.drama@gmail.com email címen kérhető. 

 

„Fejlődj Tovább!”

segítők integrált önismereti műhelye

Hívom azokat, akik munkájuk, önkéntes tevékenységük során emberekkel
állnak kapcsolatban, és szeretnék önmagukat jobban megismerni, ezáltal
hatékonyabban segíteni.

 

Ha érdekel, mi motivál segítői hivatásodban, és ezeket hogyan használhatod
fel arra, hogy előbbre lépj, akkor ez a hat-alkalmas, dramatikus elemeket
használó műhely Neked szól!

Helyszín: Budapest belvárosában, jól megközelíthető helyen.
Időpont: szerdánként, 2 vagy 3 hetente, előre egyeztetett időpontokban 17.00–20.15-ig.
Első alkalom: 2020. április 1.


A csoport vezetője: Tatai Klára, MEKDSZ-munkatárs, teológus,
bibliodráma vezető, és pszichodráma vezető, mentálhigiénés szakember
Jelentkezés és további információ:

tataiklara.drama@gmail.com, 20-773-9542.

 

A „FEJLŐDJ-TOVÁBB” integrált önismereti csoport résztvevőinek visszajelzéseiből:

 

„Szuper volt ez a csoport!!! Szeretem, hogy a találkozások az életünk szövetébe illeszkednek, hogy az életünk formálódásával egyszerre vagyunk a csoportban is változás alatt. A változatosság pedig nem csak gyönyörködtet, de elképesztő erős dolgok jöttek egymás után, mint egy kiképzőtáborban, olyan fegyverzettel engedtél el. Már érzem, milyen jelentősége van ezeknek, és szeretném tovább növelni az "eszköztáram...”

 

„Hálás vagyok, hogy ide kerülhettem, hogy Te úttörő vagy és segítettél, hogy én is felbátorodjak erre. Elmondhatatlanul nagyon köszönöm!!!”

 

„...nagyon köszönöm a lehetőséget.., érdekes emberekkel volt alkalmam találkozni, és rávilágított arra, hogy érdemes másokra is odafigyelni..”

 

„Mindenképpen hasznos volt a csoport ....beindultak afféle "empatikus szenzorok" bennem.”

 

„Ha egy mondattal kellene jellemeznem a csoport óráit, akkor talán ez lenne: megtanított arra, hogy nem biztos, hogy a távolság a legjobb védőfal."

 

„Nagy érdeklődéssel kezdtem el az önismereti csoport munkát. Nagyon jól éreztem magamat a csoportban és a feladatokban is. A játékok gyakran mutattak tükröt nekem arról az oldalamról, ami számomra "holttérben" van. „

 

„...rájöttem olyan kérdésekre, amikre magamtól eddig nem kaptam választ. Ez azért történhetett, mert ezeket nem megmondta valaki nekem ezeket (lehet, hogy elsőre nem is hittem volna el, vagy meglepődtem volna és ez elterelte volna a figyelmemet a lényegről), hanem a játékok során szembesültem saját magammal.”

 

„Ez a fajta önismereti módszer azért is hatásos, mert úgy tudatosít dolgokat, eseményeket, hogy az nem kritikaként ér, hanem "aha" élményként hat. Tovább dolgozik is bennem, mint akár egy könyv élmény, vagy akár egy beszélgetés, mert ezt én "mondtam" meg magamnak, az én élményem volt, semmilyen "szűrő - egy másik ember nézőpontja” nem befolyásolta.”

 

„..ez a módszer, eszköz a magam megismerésére, mások segítésére...., mindez nagyon érdekes számomra továbbra is, szeretném folytatni önmagam mélyebb megismerését, azért hogy másoknak tudjak segíteni saját tapasztalataim által, és legfőképp szolgálhassam vele a Jóistent, úgy hogy tovább keressem a bennem lévő tálentumokat.”

 

„A módszert, a szemléletet haszonnal fogom tudom alkalmazni fiatalok mentorálásánál, és lelkigyakorlatainál is.”

 

"Van úgy, hogy az ember sok mindent átél, megtapasztal. Sokszor az irányt is tudja, csak - mivel az ördög mindig a részletekben bújik meg - a konkrét alkalmazásban, megélésben segítségre szorul. Hatványozottan igaz lehet ez olyan egyszerű dolgokra, mint a szeretet megfelelő módon való befogadása, ami amilyen triviális sokszor olyan nehéz és bonyolult.

Ennek a kurzusnak a segítségével sikerült a pár hónapja kapott "hagyd magad szeretni" mondatban elmélyülnöm és elmélyíteni azt.”

 

„Úgy érzem, megszabadultam nagyon régóta hordozott és alkalmazott rossz viselkedésmintáktól az által, hogy rájöttem, hogy noha a zsigereim krízishelyzetekben azt sugalják, hogy "menekülj, védd meg magad, támadj, mielőtt a másik fél tenné", nekem mégis van választásom. Felülemelkedhetem ezeken. Választhatom a szeretetet még konfliktusban, konfrontációban is.”

 

„A csoportmunka ...... slusszpoénjaként ... sikerült elengednem minden negatív érzésem az egyik családtagom felé is. Ez még nekem is meglepetés volt.”

 

„...az önismereti kurzus nagyon sokat adott, olyat is, amire nem is számítottam.”

 

„Tatai Klárának és a hozzá hasonló munkát végző szakembereknek pedig köszönöm az elhívatottságukat, az erőfeszítéseiket! Olyan napokat élünk, amelyekben annyi féle inger ér minket, hogy ha nem tanítják meg nekünk a helyes kulcsokat és gombokat a saját lelkükhöz, elvesztünk.

Hatványozottan igaz ez a keresztény értelmiségi rétegre nézve, akik az alkalmazott pszichológiát sok esetben tudva vagy tudattalanul valami ördögtől jövő dolognak tartják, de legalábbis feleslegesnek...

Szükség van a Klárához hasonló hírnökökre, akik visszaállítják a helyes, Isten szerint való pszichológia és lelki gondozás tekintélyét!

Mindenkinek csak ajánlani tudom úgy a szakembert, mint a kurzust.”

 

„Nagyon érdekes tapasztalat volt számomra az önismereti csoportban részt venni, így indulni el a mélyebb önismeret útján.

A Jóisten vezetését számtalanszor tapasztaltam már, és most is beigazolódott, hogy ha elindulok egy úton a fejlődés és jobbá válás szándékával, és Őrá bízom magam, akkor megy a szekér. :)”

 

„Örültem, hogy Te vezetted az alkalmakat, mert biztonságos légkört tudtál teremteni, amelyben könnyebben meg tudtam nyílni a többiek számára is, de egyúttal saját magam számára is, és ez a lényeg - gondolom.”

 

„A csoport összetétele is nagyon inspiráló volt, olyan elfogadást, nyitottságot, őszinte érdeklődést tapasztaltam a társaim részéről, ami egyértelműen gyógyító volt számomra, és valóban, az ember, „társas lényként”, társaságban tud leginkább fejlődni!”